Inside out

Afgelopen week werd ik gechallenged om mijn passie beter uit te leggen. 

Toegegeven…ik had te veel woorden nodig om het precies nog niet helemaal overgebracht te krijgen. Dus wilde ik het voor mezelf helder stellen, naar oude gewoonte schrijvend. Et voila…het resultaat van dat proces.

Inside out… Dat vat het in essentie samen.

Ik beeld het veelal ook uit op die manier.

In eerste instantie mijn hand met hart & buik verbinden (inside), en vervolgens mijn mond met de buitenwereld (out).

In het “inside”-proces leerde het gedachtengoed van geweldloze of verbindende communicatie mij dat wij allen binnenin steeds kunnen kiezen voor verbinding, ongeacht de situatie. En meer nog: hoe belangrijk die intentie is vooraleer we ons via woorden of acties op “the outside” storten, waarin ik dan weer graag bemiddel als nodig.

Mensen vinden mij wanneer ze een probleem ondervinden, ze niet gelukkig zijn met een situatie of conflict ervaren. Andermans uitspraken waarop ze willen reageren, acties die om reactie van hen vragen, relaties waarin de communicatie sputtert, beslissingen waarvan de impact op een medemens diep kan zijn, conflict waardoor oplossingen niet meer gevonden kunnen worden, moeilijke situaties waarin ze zichzelf lijken te verliezen,…

En net dáár ligt mijn passie.

Via verbindende communicatie en bemiddeling met mensen aan de slag gaan in de soms woelige wereld van contacten en relaties, kracht en macht helpen vinden om vanuit een bewuste intentie te kiezen.

Bijdragen aan connectie, in de eerste plaats met zichzelf en vervolgens met elkaar.

De dynamiek van actie en reactie positief beïnvloeden zodat conflicten of moeilijke gesprekken anders verlopen, en relaties opnieuw zuurstof kunnen krijgen. 

En zo hoop ik impact te hebben op geluk.

Dus als ik zeg dat in essentie mijn passie samen te vatten is met de woorden “creating happiness by connecting people”, dan klinkt dat vanaf nu hopelijk minder vaag ?.

Maaike 

Please follow and like us: